נוהל התקנת עמדות טעינה לרכב חשמלי בבתים משותפים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

הצמיחה בשוק הרכבים החשמליים בישראל: שוק הרכבים החשמליים בישראל נמצא בצמיחה מתמדת, ודבר זה מחייב התקנת עמדות טעינה גם בבתים פרטיים וגם בבתים משותפים. המצב הנוכחי שבו חוק התקנת עמדות טעינה לרכב חשמלי בבתים משותפים טרם גובש מסבך את התהליך, ולכן מונהג נוהל ביניים המפרט את ההליכים הנדרשים עד להסדרת החוק.

מהו נוהל התקנת עמדות טעינה לרכב חשמלי בבתים משותפים? כיום, התקנת עמדות טעינה בבתים משותפים נעשית בהתאם לחוק המקרקעין, המסדיר את כל ההיבטים החוקתיים הקשורים לרכוש משותף. על פי חוק זה, אם יש לכם חניה פרטית הרשומה על שמכם בטאבו, היא נחשבת לשטח פרטי ולא לרכוש משותף, ולכן אתם רשאים להתקין בה עמדת טעינה ללא צורך באישור מוועד הבית. לעומת זאת, אם החניה היא רכוש משותף, תצטרכו לקבל אישור מוועד הבית לצורך התקנת עמדת טעינה.

התקנת עמדת טעינה ללא חניה פרטית: התקנת עמדת טעינה בקרקע משותפת ללא אישור שכנים עשויה להוביל לחיוב הדייר בפירוק העמדה, ולכן במצבים בהם אין חניה פרטית, מומלץ לבצע את ההתקנה באופן משותף עם מספר דיירים בעלי עניין. כאשר מספר הדיירים המעוניינים להתקין את העמדה גדול, כך ניתן להתמודד בקלות רבה יותר עם התנגדויות מצד השכנים ולהשיג את אישור וועד הבית.

הקמת עמדות טעינה בבתים פרטיים: במקרים בהם מדובר בחניה פרטית הרשומה על שם הדייר בטאבו, התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי מומלץ שתיעשה בהתאם להנחיות הבאות:

  1. עדכנו את וועד הבית בנוגע להקמת העמדה כשבועיים לפני מועד ההתקנה.
  2. תכננו את העמדה באופן שלא יפגע בחזות המבנה.
  3. וודאו שההתקנה מתבצעת על ידי חשמלאי מוסמך ובהתאם לכל דרישות והוראות הבטיחות.
  4. וודאו שהעמדה אינה פוגעת בדיירים האחרים בכל הנוגע לשימוש שלהם ברכוש המשותף.

ההנחיות הללו מיועדות למקרים בהם עמדת הטעינה מחוברת ישירות לארון החשמל של הדייר המתקין. במצב זה, ההודעה לוועד הבניין נועדה לצרכי היערכות בלבד ולא לצרכי קבלת אישור מהוועד.

התקנה ללא חיבור ישיר לארון החשמל: במקרים בהם החניה פרטית אך אין חיבור ישיר לארון החשמל, ההתחברות נעשית אל המונה המשותף של המבנה. במקרים אלו, יש צורך לקבל אישור מוועד הבית לצורך התקנת עמדת טעינה. וועד הבית מחויב להגיב לבקשה תוך 25 יום. במידה ויש צורך, הוועד יסדיר מולכם את מיקום עמדת הטעינה, אופן ההתקנה והתחשבנות כספית. התשלום עבור הטעינה יתבצע ישירות לוועד הבית והוא זה האמור להתחשבן מול חברת הטעינה.

אם וועד הבית אישר את הבקשה, הדיירים המתנגדים להתקנה יכולים לערער על ההחלטה תוך 30 יום ממועד ההחלטה. אם לא הוגשה התנגדות, ניתן לבצע את ההתקנה תוך 45 יום.

התקנת מספר עמדות טעינה: בבתים משותפים בהם נדרשת התקנה של מספר עמדות טעינה, מומלץ להתקין גם מערכת ניהול עומסים המאפשרת טעינה בו זמנית למספר כלי רכב חשמליים, וזאת ללא חשש מעומס יתר על מערכת החשמל הקיימת.

ביטוח עמדות טעינה: ביטוחי רכבים חשמליים אינם כוללים כיסוי ביטוחי לעמדות טעינה פרטיות, ולכן מומלץ לרכוש כיסוי ביטוחי נפרד לעמדת הטעינה. במקרים מסוימים, ניתן לכלול את הביטוח בפוליסת הדירה. ביטוח עבור עמדת טעינה פרטית חשוב גם לבעלי בתים פרטיים וגם לבעלי דירות בבתים משותפים, שכן תקלת חשמל בעמדת הטעינה עשויה לגרום לנזקים בשווי מאות אלפי שקלים.

החוק החדש: במהלך החודשים הקרובים, מדינת ישראל עתידה לאשר תקנות חדשות בתחום התחבורה החשמלית ובנושא התקנת עמדות טעינה בבתים משותפים. על פי החוק המתהווה, כל בית משותף חדש ייבנה עם תשתיות מובנות להתקנת עמדות טעינה לכל סוגי הרכבים החשמליים. היזמים והקבלנים יישאו בהוצאות הכרוכות בהכנת התשתיות לצורך כך. החוק החדש צפוי להקל על התהליך ולהבטיח שכל דייר יוכל להטעין את רכבו החשמלי בנוחות וביעילות.

סיכום:

הצמיחה בשוק הרכבים החשמליים דורשת התאמות גם בתחום התקנת עמדות טעינה בבתים משותפים. בעוד החוק בנושא טרם גובש, נוהל התקנת עמדות טעינה מסייע להתמודד עם המצב הקיים. חשוב להקפיד על ההנחיות, לשתף פעולה עם השכנים וועד הבית, ולהבטיח את בטיחות ואמינות ההתקנה. החוקים החדשים העתידים להיכנס לתוקף יביאו לשיפור משמעותי בתהליך ויאפשרו לכלל הדיירים להינות מפתרונות טעינה נוחים ובטוחים.

לפרטים נוספים יצירת קשר עם כותב המאמר:

גילוי נאות: התכנים שבאתר אינם מהווים ייעוץ משפטי ואינם מובאים כתחליף לקבלת ייעוץ מקצועי אחר והם מהווים מידע כללי בלבד ואין להסתמך עליהם בכל צורה שהיא.

מערכת לניהול עומסי החשמל לעמדות טעינה

כיום, רבים מודעים לצורך ההולך וגובר בשמירה על הסביבה והפחתת זיהום באמצעות צריכת אנרגיה ירוקה. מהפכת המכוניות החשמליות לוקחת חלק משמעותי במעבר לחיים ברי קיימא.

הנחיות להתקנת מערכת טעינה לרכב חשמלי

ב-19 בנובמבר 2019, פרסם מנהל מינהל החשמל ברשות החשמל הנחיות להתקנת מערכת טעינה לרכב חשמלי. הנחיות אלו פורסמו תחת אחריות שר האנרגיה והתשתיות ונועדו לקבוע כללי ביצוע עבודות חשמל כולל נושאי הבטיחות. במהלך הזמן, לאור שאלות והבהרות שהופנו בנושא, התעורר הצורך בעדכון ההנחיות כדי להבהיר ולהתאים אותן לצרכים המשתנים.

נוהל התקנת עמדות טעינה לרכב חשמלי בבתים משותפים

הצמיחה בשוק הרכבים החשמליים בישראל: שוק הרכבים החשמליים בישראל נמצא בצמיחה מתמדת, ודבר זה מחייב התקנת עמדות טעינה גם בבתים פרטיים וגם בבתים משותפים. המצב הנוכחי שבו חוק התקנת עמדות טעינה לרכב חשמלי בבתים משותפים טרם גובש מסבך את התהליך, ולכן מונהג נוהל ביניים המפרט את ההליכים הנדרשים עד להסדרת החוק.

דילוג לתוכן