מתקינים עמדת טעינה בבניין משותף? הנה המדריך ממשרד האנרגיה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

לאור העלייה המשמעותית במספר כלי הרכב החשמליים בישראל, המגיע כבר ליותר מ-100 אלף, ועם תחזיות להגיע ל-1.3 מיליון כלי רכב עד שנת 2030, משרד האנרגיה פרסם מסמך הנחיות מעודכן ומקיף להתקנת עמדות טעינה בבניינים משותפים. מסמך זה, אשר פורסם כטיוטה להערות הציבור, כולל המלצות כלליות שאינן מחייבות, מתוך מטרה להדריך את ועדי הבתים והדיירים בהתקנת העמדות בצורה הנכונה ביותר.

מיקום העמדה

בעת התקנת עמדת טעינה בחניה משויכת לדירה, חשוב לוודא שההתקנה בטיחותית ומונעת פגיעות ברכב. אם העמדה מותקנת על קיר רכוש משותף, יש לפעול לפי כללי השימוש ברכוש המשותף בהתאם לתקנון הבניין. בהיעדר תקנון כזה, החוק מתיר "שימוש סביר" ברכוש המשותף, לרוב ללא צורך בהסכמת הדיירים האחרים.

חיבור העמדה לחשמל

ישנן מספר אפשרויות לחיבור העמדה לחשמל:

  1. חיבור ללוח הדירתי – פחות מומלץ בשל ריבוי כבלים, פגיעה בחזות הבניין וסיכונים בטיחותיים.
  2. חיבור ללוח המשותף – אפשרי אך מגביל את כמות העמדות ודורש התקנת מונה לכל עמדה והתחשבנות פרטנית.
  3. לוח ציבורי נפרד – יקר יותר ודורש הגדלת החיבור מחברת החשמל, אך מאפשר חיבור עמדות רבות ומתאים לבניינים גדולים.
  4. מערכת ניהול חכמה – הפתרון המומלץ ביותר, המחלק את הספק החשמל הפנוי בין העמדות, מאפשר דחיית הטעינה לשעות זולות יותר, גביה אוטומטית מכל דייר ותפעול מרחוק של תקלות.

השקעה בתשתיות

התקנה של לוח ציבורי נפרד או מערכת ניהול כרוכה בעלויות גבוהות. ניתן להתקשר עם ספק טעינה שישקיע בתשתיות ויגבה דמי מנוי מהדיירים המשתמשים בעמדות. גם בבניינים שמוותרים על מערכת ניהול, מומלץ להתקין עמדות "חכמות" לחיבור עתידי למערכת.

המצב המשפטי

במקרים שאין תקנון מוסכם או התייחסות מפורשת לעמדות הטעינה, סכסוכים יוכרעו לפי חוק המקרקעין ופסיקות העבר של בתי המשפט. עד לחקיקה מתאימה, מומלץ לדיירים להודיע לוועד הבית ולדיירים על הכוונה להתקין עמדות טעינה ועל דרך ההתקנה. חשוב לוודא שההתקנה עומדת בתקנות חברת החשמל ולעגן זאת בחוזה עם הספק.

כללים נוספים

מומלץ לשלב התקנת תשתיות תקשורת לניהול מרחוק של העמדות. על פי הנחיות חברת החשמל, יש לבצע בדיקות תחזוקה שוטפות לעמדות, ואחריות זו מוטלת על ועד הבית. למרות שהחוק אינו מחייב ביטוח לעמדות, ניתן לדרוש מהדיירים המתקינים ביטוח צד ג'.

בכל הנוגע לחקיקה העתידית, מומלץ לוודא כי כל פעולה מתאימה לדרישות החוק כפי שפורסמו, מתוך הנחה שהחוק יאושר בעתיד עם שינויים קטנים ככל שיהיו.

לפרטים נוספים יצירת קשר עם כותב המאמר:

גילוי נאות: התכנים שבאתר אינם מהווים ייעוץ משפטי ואינם מובאים כתחליף לקבלת ייעוץ מקצועי אחר והם מהווים מידע כללי בלבד ואין להסתמך עליהם בכל צורה שהיא.

מערכת לניהול עומסי החשמל לעמדות טעינה

כיום, רבים מודעים לצורך ההולך וגובר בשמירה על הסביבה והפחתת זיהום באמצעות צריכת אנרגיה ירוקה. מהפכת המכוניות החשמליות לוקחת חלק משמעותי במעבר לחיים ברי קיימא.

דילוג לתוכן